Jasper Zuidhof

UX-Designer & UI-Developer

Bachelors Degree in Communication & Multimedia Design
Sinds 2013, met Honors titel

Afgestudeerd in 2013 te Avans Hogeschool Breda met een Bachelors Degree in Communication & Multimedia Design. Waar ik de disciplines en werkmethodieken van User Experience Designer en User Interface Development heb opgedaan.

Ruime werkervaring op gebied van grafisch en technisch vlak
Sinds 2014, bij grote IT bedrijven

Werkzaam vanaf 2014 en kwaliteiten mogen toepassen bij grote IT bedrijven in Brabant veelal in agile werkomgeving. Tijdens deze functies ben ik vooral bezig geweest met onderzoek doen naar de wensen en behoeftes van klanten / eindgebruikers en het uitwerken van user flows, wireframes en interfacedesigns voor diverse webapplicaties. Naast het grafische veld hield ik me ook bezig met het technische veld. Ik heb als ontwikkelaar voor het web logisch gestructureerde templates, styling en scripts geschreven die toegankelijk zijn op alle devices en rekening houden met eindgebruikers met een (audio-)visuele beperking.

Eigen bedrijf; Pixely
Sinds 2014, met kleine ondernemers als klant

In 2014 ben ik mijn eigen bedrijfje genaamd 'Pixely' gestart. Ik doe voornamelijk grafisch werk zoals logo's, emblemen, badges en daarbij printdesigns zoals posters en pamfletten. Soms word ik als expert ingehuurd bij projecten in de rol van User Experience Designer, User Interface Developer of Accessibility Engineer.

Sociaal, empathisch, creatief, rustig
Kan het met de meeste mensen prima vinden.

In mijn vrije tijd ben ik graag bezig met socializen, muziek luisteren, dansen op festivals, basgitaar spelen, mooie plekken bezoeken, en genieten van lekker eten en drinken.


Werkervaring
Werkend sinds 2014

UX Specialist: UX designer en UI Developer
Ilionx, Application Development Zuid, nov 2018 - now

UX designer en UI Developer in het BettyBlocks team. Nauw samenwerkend met klanten, development en sales. Intern en extern veelal betrokken als UX consultant. Vaak in de uitvoer bezig met user research, wireframing, visual design voor grote B2B en B2C klanten. Presentatie geven en advies leveren en overtuigen. Mede-oprichter van UX competence center als UX-Specialist, met de focus en raakvlakken van "de Designer".

User Experience Designer & Technical Engineer
Pinkroccade Local Government, Publiekszaken R&D, feb 2014 - nov 2018

Als eerste 'officiele' UX designer bij Pinkroccade Local Goverment lag de verantwoordelijkheid voor gebruiksvriendelijke producten bij mij. Tijdens deze periode ben ik voornamelijk bezig geweest met het (door-)ontwikkelen van applicaties zoals "iBurgerzaken" op grafisch en technisch vlak. Ik heb toegankelijke code geschreven en audits samen met accessibility.nl mogen uitvoeren. Ik heb visuals gemaakt in de vorm van afbeeldingen en vector-iconen, printwerk geleverd zoals flyers, brieven en beurstands om sales te ondersteunen. En tot slot heb ik voor HR ook een "Werken bij PinkRoccade" mini-website onworpen en gebouwd om nieuwe collegas te mogen verwelkomen.

Eigenaar, Creatieve Technicus
Pixely, nov 2014 - now

Buiten de vaste werktijden bezig met het ontwerpen van diverse producten zoals logo's, visuals, printwerk, interfaces en websites. Tevens het ontwikkelen van responsive websites en scripts. In te huren als adviseur of uitvoerend UX designer & UI developer.

Skillset
Per category
  • Sociale Vaardigheden
  • UX Onderzoek
  • Informatie-architectuur
  • Wireframing and Prototyping
  • Visuele Communicatie
  • Typography / Iconography
  • Interactieontwerp
  • UX Writing
  • User Interface Development
Opleidingen
Afgestudeerd in 2013

Communication & Multimedia Design, Bachelor's degree
Avans University of Applied Sciences, Breda, 2008 - 2013
Meer informatie over deze opleiding

Communicatie & Multimedia Design, Honours Traject
Avans University of Applied Sciences, Breda, 2010

HAVO Cultuur & Maatschappij
Augustinianum, Eindhoven, 2002 - 2007

Zakelijk profiel
Met wie heb je te maken?

- ENFP-T persoonlijkheid, een campagnevoerder, gebaseerd op Myers-Briggs typeindicator (MBTI).
- Meer dan 15 jaar interesse in design en development, spot trends en begrijpt hoe deze gevormd worden.
- Weet goed de klantbehoeften in taal en vorm te abstraheren en deze te communiceren.
- Conceptueel en grafisch zeer sterk, in combinatie met een onderbouwde mening een enorme (non-)verbale kracht bij het overtuigen van klanten.
- Goed zicht op wat technisch (praktisch) mogelijk is aan de hand van ervaring en technische ervaring.
- Pro op het gebied van user interface development (HTML / CSS / Javascript), weet hoe de browser werkt, componenten gestructureerd te bouwen, deze te onderhouden of te implementeren.